VINPRODUSENTER

STEMINA

About

Distriktet Tri Morave, etter elven Morava, er et velkjent vindistrikt i Serbia. I byen Trstenik ligger denne lille, familiedrevne vinkjelleren. Navnet Stemina er sammensatt av Stefan og Mina, sønn og datter, og de som har hovedansvaret i dag. Familien Pantić har i over 100 år vært anerkjente vinprodusenter. Og etter en total modernisering i 2006 har de oppnådd stor anerkjennelse og en rekke internasjonale utmerkelser, også fra det velkjente vinmagasinet Decanter. Moderne teknologi kombinert med all den kunnskap og lidenskap som ligger hos Stemina er den beste garantien for gode sluttprodukter.

Selve vinkjelleren er en opplevelse å besøke: den er som et lite kunstgalleri med glassmalerier og hele familiehistorien fremstilt på veggen.

Og for ytterligere å vektlegge at dette er et familieforetak, har deres viner navn etter familiemedlemmene: sønnen Stefan gir navn til rødvinen Stefanos, rosévinen har navn etter datteren Mina, og overhodet i familien Pantić, med kallenavn Panta, har sin hvitvin, ved navn Panta Rei. Dette er et gresk uttrykk som betyr «alt flyter» eller «alt er i bevgelse.»

About

KONTAKT
OSS

BALKAN MOOD AS

Mjeltemyrvegen 9
3588 Dagali
Norge

info@balkanmood.com

www.balkanmood.com

© 2021 BALKAN MOOD AS
contact-section